Eladó ház, Aszód, Provence-i jellegű felújítandó kúria
Elküldöm

Ingatlan adatlap

Elhelyezkedés
Aszód
Szobák száma
9
Fürdőszobák száma
1
Alapterület
430m2
Telek mérete
10865
Belső szintek száma
3
Referencia szám
HZ507550
179 271 EUR 65 000 000 Ft

Leírás

Felújítandó kúria Budapesttől 30 percnyire!

Ezt az elbűvölő -engem leginkább egy Provence-i villára emlékeztető -nemesi kúriát Micsinay Ernő építtette, aki a 20. század első harmadában a település egyik vezető személyisége volt.

A földet a Podmaniczky családtól vásárolta a város szélén, később ezt a helyet róla Micsinay hegynek nevezték el.Ily módon a kúria a város legszebb helyén, mesés panorámával körbevett pontján, csendes helyen lett felépítve, de mégsem távol a központtól.

Micsinay Ernő elhalálozása után a birtok elvesztette gazdáját, a családtagoknak már nem állt módjukban az azt megillető törődéssel rendben tartani az épületet. A második világháború elszakította egymástól a rokonokat, örökösöket, ezzel pedig a gyönyörű építmény lassan-lassan az elhanyagoltság állapotába került.

A család a háború után elveszítette tulajdona jelentős részét és már egyikük sem tudta vállalni az örökül hagyott érték felújítását, rendbetételét. A tárgyak, a hangulat a kúria teljes látványa megőrizték a több, mint százéves múltat, egyben a természet által visszavett terület érzését élhetjük meg.

Az épület pincéjét (199,639 m2) nagy valószínűséggel a 18. század elején építette Podmaniczky 1. János,amit aztán Micsinay Ernő vásárolt meg tőle a földterülettel együtt a 19. században. Az építményben lovaskocsi tudott közlekedni.

Méretei: 55 méter hosszú és 4.5 méter széles, mely a pince végén már 6.5 méterré szélesedik.

A főépület hasznos lakótere 250 m2, a főépülethez tartozó pince területe közlekedővel és előtérrel 250 m2,a gazdasági épület szintjei egyenként 70 -70 m2. A birtokhoz tartozó földterület 10 865 m2.

Az ingatlan alaprajza


Kollégánk várja érdeklődését!

Szunyog Patricia
Tel: +36-(30) 5553-mutasd!
E-mail: [email protected]

Visszahívást kérek
Hitelkalkulátor
Hitel összege
Önerő (%)
i
Futamidő (hónap)
Törlesztőrészlet
Hatályos MNB szabályok itt