Eladó lakás, Budapest, 1. kerület
Elküldöm

Ingatlan adatlap

Elhelyezkedés
Budapest 1. dist.
Szobák száma
4
Fürdőszobák száma
2
Alapterület
93.00m2
Emelet
2
Terasz / erkély
1
Referencia szám
LK087489
497 146 EUR 189 000 000 Ft

Leírás

Budapest 1. kerületében a Gellérthegy tetején, presztízs értékű, 1920-as években épült, 7 lakásos neobarokk villaépületben eladó egy 93 m2-es 3 és fél szobás, elegáns villalakás.

Az épület közvetlenül a Citadella alatt található.
A kertkapcsolatos terasszal rendelkező lakás a hajdani villa reprezentatív helyiségeit foglalja magába. A nappaliból, hálószobából,és a teraszról csodálatos panoráma nyílik a Budai Várra, Parlamentre, és a Dunára.

Déli, nyugati és északi ablakainak köszönhetően télen-nyáron világos, napos, belmagassága 365 cm.
Az ingatlan az utcai bejárat felől földszinti, de a hegy lejtésének megfelelően a szobák már első emeleti magasságban helyezkednek el.
A dupla komfortos lakás az impozáns közös előtérből – a hajdani bálteremből – közelíthető meg, két külön bejárattal. A jelenleg egy nagyobb és egy kisebb – garzon jellegű – lakrésszel használt lakás könnyedén összenyitható a köztük lévő ajtó megnyitásával.


A nagyobbik, 75 m2-es lakrész helyiségei: 2 és fél szoba, nagy méretű konyha+kamra, külön WC és fürdőszoba, valamint előszoba.
A panorámára kialakított, Északra néző ablakokkal félkörívben záródó nagyszobából Kelet felé nyílik a már korszerűsített teraszajtó. A mindig kellemesen hűvös, panorámás – nyári reggeleken napos – teraszról az elegáns, ívesen forduló lépcső a lakáshoz tartozó kertrészekhez vezet.
A tágas, világos, déli fekvésű konyhából nyílik a félszoba, ahol a lakás egyetlen stukkódíszítménye megmaradt, ami a kisméretű helyiséget meghitté varázsolja.


A kisebbik, 18 m2-es lakrész helyiségei: galériázott lakószoba, teakonyha, fürdőszoba+WC egyben. A lakrész ablaka északi irányban a teraszra, illetve a dunai panorámára nyílik.

Az épület korszerűsítése évek óta folyik. A közös előtér, a házközponti fűtési rendszer (kondenzációs kazán, egyéni költségmegosztók), a közös villanyhálózat, a kaputelefon a főhomlokzat és a bejárat felújítása már megtörtént.
A lakáshoz tartozik pincerész, valamint szokásjog alapján használható kertrész is.

Az ingatlan alaprajza


Kollégánk várja érdeklődését!

Szunyog Patricia
Tel: 36 30 5553-mutasd!
E-mail: [email protected]

Visszahívást kérek