Luxusingatlanná alakulhat az egykori SZOT-szálló


A több évtizede üresen álló épülettorzó egy magyar milliárdos segítségével tűnhet el a budapesti látképpől. Helyére egy minden igényt kielégítő prémium kategóriás ingatlan kerülhet.


Az egykoron tervezett Rózsadomb Hotel be nem fejezett betontömbjei helyére tervezi Wáberer György Budapest legújabb luxus fejlesztését. A több milliárdos beruházás tervei egyelőre nem ismertek, a jelenlegi tulajdonossal azonban a tárgyalások már elkezdődtek.

Az évek óta üresen tátongó szálló jelenleg Budapest egyik szégyenfoltja. A város látványát elrontó épülettömb eltüntetését már évek óta szorgalmazzák különböző fórumokon, viszont a régóta tartó pereskedések miatt mindez váratott magára. Az impozáns panorámával rendelkező épületet egy éve árulják. A napi.hu értesülése szerint egy török befektetőcsoport ajánlatot is tett az ingatlanra, viszont időközben az ingatlanra vonatkozó építési engedély lejárt, ami miatt a törökök visszaléptek, az üzlet nem valósult meg.

Wáberer a nagy értékű fejlesztését saját cégével kiviteleztetné, mely a mostani épület lebontását és négy luxusingatlan építését jelentené. A beruházás egyik akadálya azonban, hogy mminden átalakításhoz a II. kerületi önkormányzat engedélyére van szükség.

Forrás: napi.hu, index.hu


Írjon nekünk

Visszahívást kérek