Ipari design és határtalan nyugalom


Különös ház épült a Szaúd-Arábiai Királyságban


A Marwan Zgheib által tervezett Ring House & Atelier volt a 2013-2014-es Architecture, Building and Structure győztese a design kategóriában.
 
 
Egy ékszerésznek tervezték meg a különös lakást Riyadh városában, a Szaúd-Arábiai Királyságban. A választott helyszín nyugodt, zen-szerű hangulatot biztosít és inspirálóan hat a kreativitásra. A ház célja az áramlás maximalizálása, valamint a külső térrel való harmonikus kapcsolat megteremtése. A belső tér nappaliból, hálószobából, fürdőszobából, egy konyhából és egy műhelyből áll.
 
 
A külső tér fontos eleme egy szimbolikus, magányosan álló fa és a víz funkció, amely a ház egyetlen dísze, de a tér így is nagyon megnyugtató hatást kelt. A külső fal tökéletes kört ír le, a belső lakótér pedig téglalap formájú. Habár ez a kettő egymás ellentétének tűnik, ebben az esetben mégis a tiszta harmóniát teremtik meg. A kör alakú fal méh-szerű hangulatot áraszt, egy biztonságos helyet, ahol nyugodtan elmélyülhetünk gondolatainkban. Ez lehet a tökéletes hely azok számára, akik a végtelen nyugalomra és zavartalan koncentrációra vágynak.
 
 
(trendir.com)

Írjon nekünk

Visszahívást kérek