Eladó Amerika legdrágább ingatlana


Nem akármilyen ingatlanról, a Palazzo di Amore-ról van szó. Részletek a cikkben.

A 3 300 négyzetméteres villa egy 10 hektáros birtokon áll, ahonnan csodás kilátás nyílik Los Angelesre és a környező kanyonokra. A Palazzo di Amore névre hallgató ház pedig jelenleg a legdrágább eladó ingatlan jócskán megelőzve még azt a Floridai Fort Lauderdale-ben található Le Palais Royalt is, melyet nem is olyan rég 139 millió dollárért kínáltak megvásárlásra. 
 
A Beverly Hillsi villát az egykori festő, a Hadid Design tulajdonosa, Mohamed Hadid alakította ki és az most Jeffrey Greene ingatlanvállalkozó tulajdonában van. A nyolc évig tartó felújítási munkálatokat követően azonban Greene kihasználva a vagyonos külföldiek növekvő érdeklődését az amerikai ingatlanok iránt most szeretne megválni tőle.
 
 
 
 
 
„Legvalószínűbb, hogy a vásárló külföldi lesz” – nyilatkozta Joyce Rey a Coldwell Banker Previews International ingatlanügynöke a Bloombergnek. „Az utóbbi időben az összes luxusingatlanunkat külföldiek vásárolták meg. Ők úgy gondolják, hogy ez jó befektetés, ráadásul az életmód is csodálatos.”
 
A legmagasabb ingatlan árkategóriában valóban jelentős fellendülés tapasztalható az USA-ban. A Miller Samuel Inc adatai szerint 2010 óta 20 darab 50 millió dollárnál is drágább villa cserélt gazdát, legutóbb például a Jana Partners LLC befektetési alapkezelő tulajdonosa, Barry Rosenstein 147 millió dollárért vásárolt meg egy villát East Hamptonban a New Yorki Long Islandon, ami az USA történetének eddigi legdrágább lakóház vásárlási ügylete lett.
 
A Palazzo di Amorét Greene 2007-ben, 35 millió dollárért vette meg egy árverésen, ezt követően pedig több tízmillió dollárt költött rá. De tudta, hogy mit csinál, Greene ugyanis jelenleg több mint 30 floridai ingatlannal rendelkezik, 3 500 apartmanja van Los Angelesben, három épülete Manhattan belvárosában, valamint egy-egy villája Hamptonsban, Malibun és Palm Beachen.
 
„Úgy tűnik, hogy a piac most nagyon erős, sokan keresnek ikonikus ingatlanokat, amik egyediek” – nyilatkozta Greene.
 
Ezt a mondatot akár itthon, az itthoni ingatlanpiaci helyzet apropóján is mondhatta volna. S hogy most mennyibe kerül a jelenleg a www.dhprime.hu oldalon elérhető legdrágább ingatlan? 850 millió forintba. No de ezért nem is akármit kap az ember, egy neobarokk villát. Az ingatlan adatlapját ide kattintva tekintheti meg>>
 

Írjon nekünk

Visszahívást kérek