Egyre kelendőbb a prémium


Az ingatlanpiac fellendülésével egyre nagyobb igény mutatkozik a prémiumminőségű, nagy értékű ingatlanokra is.


A növekvő igényeket látva a Duna House cégcsoport létrehozta új üzletágát Duna House PRIME néven, amely egyedi igényekre szabott, prémium kategóriájú szolgáltatást nyújt. A „több-mint-luxus” ingatlanok iránt érdeklődő ügyfelek a legmagasabb színvonalú, szakértő segítséget kaphatják meg, a kifejezetten erre a piacra szakosodott értékesítőknek köszönhetően. A prémium terület ingatlanjainak közvetítése különösen nagy figyelmet igényel, ami jól látszik az utóbbi idők változásaiból is.
 
A válságot követően az egyébként is gyengélkedő ingatlanpiacnak csupán kb. 1%-át tette ki a nagyértékűek, vagyis az 50 millió Ft fölötti ingatlanok piaca. Számszerűen tehát nagyságrendileg alig ha ezer ilyen ingatlan fogyott el egy évben. A vásárlások zöme „szükségtranzakció” volt, vagyis elsősorban csak azok vásároltak, akiknek az élethelyzete szükségszerűen megkövetelte azt.
 
A piaci fordulat 2014-ben következett be, és a lendület a mai napig kitart, olyannyira, hogy idén akár 150 ezer körüli adás-vételt is realizálhat a teljes hazai ingatlanszektor. Elsőnek a befektetők jelentek meg, akik az alacsony jegybanki kamatkörnyezetnek és a szintén alacsony ingatlanáraknak köszönhetően nagy számban vásárolták fel a lakásokat. Időközben az elhalasztott vásárlások is elkezdtek a piacra szivárogni, így mind a forgalom, mind pedig az árak elindultak fölfelé. Az idei első negyedévben - a Duna House árindexe szerint - a fővárosban már válság előtti nominális árszintet lehet tapasztalni.
 
Ezzel egy időben megjelent a piacon a nagyértékű ingatlanok iránti növekvő igény is. Számuk nemcsak a forgalommal együtt emelkedett, de a teljes piacon belüli arányuk is egyre nőtt az elmúlt másfél évben. A korábbi piac 1%-ához képest az utóbbi hónapokban inkább 2-2,5% volt a részarányuk, ami éves szinten 3500-4000 ilyen méretű ingatlant jelenthet országosan, amennyiben az idei piac nem hoz váratlan eseményeket.
 
A nagyértékű, akár több száz millió Forintos ingatlanok ügyfélköre speciális szolgáltatásra vágyik ingatlankereséskor. Ezt a –sokszor külföldi - ügyfélkört érdemes prémium kiszolgálásban részesíteni, főleg az egyedi igények és életvitel okán. A Duna House ingatlanközvetítő, PRIME márkanév alatt külön ingatlan-adatbázist hozott létre és legjobb szakembereiből külön értékesítői csapatot „nevelt” erre a vásárlói közönségre.
 
A www.dhprime.hu oldalon jelenleg kb. 100 ingatlan között lehet válogatni, amelyek megfelelnek a prémium minőségnek. Nagyjából 50 milliónál indulnak az árak és bár jelenleg milliárd alatt áll meg a sor, a közeljövőben bizonyára a többmilliárdos ajánlatok is megérkeznek. 

Írjon nekünk

Visszahívást kérek