A világ 4 legpazarabb luxusvillája


Bemutatjuk a világ 4 legfényűzőbb házát.


Luxus és luxus között is tehetünk különbséget, és vannak azok a prémium ingatlanok, amelyeket már felülmúlni sem lehet. Ez igaz lehet az árra, az elhelyezkedésre, a méretre és az előző tulajdonosokra egyaránt. Íme a toplistás, több millió dolláros ingatlanok, amelyek többnyire híres milliárdosok tulajdonában állnak:
 
1. Antilla, Mumbai
 
Mukesh Ambani az ötödik leggazdagabb ember, akit valaha is hátán hordott a föld. A Mumbaiban található vegyipari óriás feje, amely csaknem 39 millió dolláros bevételt hoz neki a konyhára. Ebből természetesen futja egy luxus felhőkarcolóra is, amely jelenleg 27 emeletes, ám még további bővítését tervezik. Az igazi kúria közel 1 milliárd dollárba kerül, ezzel pedig a világ legdrágább ingatlanjának számít. A 400.000 négyzetméteres építményhez 600 fős személyzet is dukál, amely rendben tartja a több emeletnyi hálószobát, fürdőszobát, a hatemeletes parkolót, a négyemeletes kertet, az egészségügyi szintet, a kétemeletes rekreációs és fitness központot és a jégkrém szobát egyaránt.
 
 
 
2. Villa Leopolda
 
A francia riviérán fekvő birtok tulajdonosa természetesen szintén egy milliárdos, Mikhail Prokhorov, akié a Brooklyn Nets NBA kosárlabdacsapat. Ez az ingatlan nagyjából 64,25 millió dollárba kerül, ezzel pedig Európa legdrágábbjának számít. Korábban, a századfordulón még II. Lipót belga király tulajdonában állt.
A luxusvillának csak a kertje 20 hektáros területet foglal el, amely otthont ad számos olajfának, narancsfának, citrom- és ciprusfának. Így nem is meglepő az sem, hogy Prokhorov 50 főállású kertészt foglalkoztat.
 
 
3. A Majorság
 
Szerényen a „The Manor” nevet viseli az a luxusbirtok, amely az ismert hollywoodi tévés producer, Aaron Spelling tulajdona. A pompás villa Los Angeles szívében, 56.000 négyzetméteren fekszik, és 123 szobája, három konyhája, fedett jégpályája, tekepályája, több medencéje, valamint saját sportkomplexuma és gyümölcsöse is van. Továbbá olyan egyedi és szokatlan helyiségek is találhatók itt, mint a babamúzeum vagy a csomagolószoba, amelyet kifejezetten ajándékok becsomagolására tartanak fenn. Amellett, hogy az építményben egy egész emelet funkcionál gardróbként, találhatunk még itt 11 hálószobát, 16 fürdőszobát, egy fodrászatot, egy szalont és egy gyógyfürdőt is. A Majorság összesen 133,86 millió dollárba kerül.
 
 
4. A Hearst-kúria
 
Minden idők egyik leghíresebb filmje a Keresztapa, amelynek forgatási helyszínei is már-már kultikusnak számítanak. A filmben szereplő Corleone család ünnepségeinek helye egy feltűnően fényűző kúria volt, amelyre talán mindnyájan emlékszünk. Ez a luxusingatlan a Hearst-kúria, amely több mint 147 millió dollárba kerül. Többek között 29 hálószoba, egy diszkó, három medence és egy mozi is tartozik hozzá. A kúria nem csak kiemelkedően drága, de rendkívül népszerű is az itt megfordult hírességeknek köszönhetően. Érdekesség, hogy John F. Kennedy is itt töltötte mézesheteit.
 
 

Írjon nekünk

Visszahívást kérek