2018-tól vehetünk luxusvillát DiCaprio szigetén


A színész luxusszigetén hamarosan saját villánk lehet.


Amennyiben van 5-15 millió felesleges dollárunk, egy villa tulajdonosai is lehetünk Leonardo DiCaprio zöld szigetén, de vendégként is megszállhatunk majd nála. A színész ugyanis a napokban jelentette be, milyen tervei vannak Belize-ben, a 10 éve 1,75 millió dollárért megvásárolt 42 hektáros Blackadore Caye-en. A Belize-i partoktól 45 perces hajóútra fekvő szigeten luxus öko-resortot épít üzleti partnerével, a New York-i Paul Scialla-val. A resort várhatóan 3 év múlva nyit meg, a villákat pedig 5-15 millió dollárért (azaz akár 4 milliárd forintért) lehet majd megvenni, ha nem csak megszállni akarunk pár napra. 
 
 
Állítólag a cél nem elsősorban üzleti befektetés, hanem a Belize-i partokat és a híres korallzátonyt fenyegető túlhalászás és környezeti rombolás részbeni megfékezése, az ökoszisztéma megóvása. DiCaprio úgy fogalmazott, hogy a "cél megváltoztatni a világot". A sziget környezetét a helyi halászok valóban veszélybe sodorták, a mangrove erdőket kivágták, a közeli San Pedroba pedig a kivágott pálmafákat szállították el padlónak.
 
 
Mint azt a színész a New York Times-nak elmondta, amikor először járt a szigeten, úgy érezte, a paradicsomba csöppent, amit a pusztulás fenyeget. Amint lehetősége nyílt, azonnal megvásárolta a helyet. A tervezett resort minden elemében a környezet megóvását fogja szolgálni: például a műanyag palackok behozatala tilos lesz, és tengerifű termelés indul a környező vizekben telelő, különösen veszélyeztetett tengeri tehenek (manateek) ellátására. A villák nagy része pedig a tenger fölé épül majd, így nem rombolja majd a vízi környezetet, és a szigetet sem terheli.  
 
 
A resortban való megszállás azonban nem lesz olyan egyszerű, hiszen előtte részt kell venni egy környezetvédelmi oktatáson. Ezután lehet csak miénk a paradicsom: mind a 68 villa saját partszakasszal rendelkezik majd, melyből 48-at meg is lehet majd venni, a napi árakról azonban még nincs hír. Az viszont, hogy Deepak Chopra tartja majd a wellness foglalkozásokat, sokat sejtet az árról.
 
 
Forrás: greenpolis.blog.hu

Írjon nekünk

Visszahívást kérek