Épül a világ legdrágább háza


Kaliforniában kezdik építeni hamarosan azt a luxusvillát, amely valószínűleg a világ eddigi legdrágább háza lesz.


Az eddigi legdrágábban eladott ingatlan egy londoni penthouse lakás, amely 221 millió dollárért kelt el 2011-ben. Jelenleg azonban úgy tűnik, komoly kihívója akadt a brit otthonnak, ugyanis a narancsvidéken, Bel Airben készülődik egy nagyszabású luxusvilla építése. A tervek szerint egy körpanorámás telken alakítják ki a birtokot, amelynek ára a londoni lakásnak több mint duplája lesz.
 
 
Az 500 millió dolláros kúria nem csak a legdrágább, de Amerika egyik leghatalmasabb lakóingatlana is lesz, ha felépül. Az ötlet egy volt hollywoodi producer, Nile Niami fejéből pattant ki, aki a híres sztárépítészt, Paul McCleant kérte fel a tervek elkészítésére. A jelenlegi elképzelés szerint a luxusvilla modern, üveg-köntösbe lesz öltöztetve, és főépülete 74.000 négyzetméteres lesz, amelyhez tartozik még három további melléképület, amelyek egyenként 10-10.000 négyzetméteresek. Csak a legnagyobb hálószoba 465 négyzetméteren terül majd el, de jut még hely a házban akváriumfalú „medúza szobának”, mozinak, nightclubnak, 30 férőhelyes parkolónak és egy Monaco-stílusú kaszinónak is. 
 
 
Az ötletgazda, Nile Niami úgy fogamlazott, hogy „a házban minden megtalálható lesz, amit ember el tud képzelni ezen a világon”.
 
 

Írjon nekünk

Visszahívást kérek