Eladó ház, Szedres
Elküldöm

Ingatlan adatlap

Elhelyezkedés
Szedres
Szobák száma
1
Fürdőszobák száma
0
Alapterület
4100.00m2
Telek mérete
105916.00
Belső szintek száma
1
Referencia szám
HZ095638
1 828 571 EUR 720 000 000 Ft

Leírás

Szekszárdhoz közeli lovas kúria 10 hektáros területtel

A lovas udvarház több épületből áll, két fő épülete a késő klasszicista stílusban, 1840-ben épült Bezerédj 'kis kastély' és az 1870- es években emelt földszintes, manzárdtetős 'nagy kastély' .

A hosszú időre visszanyúló szedresi lovas hagyományt kívánja fenntartani az udvarház lovardája és az 580 nm-es istálló is.

Ezeken kívül számos melléképület is tartozik a közel 11 HEKTÁROS birtokhoz, víztorony, szolgálati lakások, raktárépületek.

A gyönyörűen felújított udvarház területén 3 rendezvényterem biztosít kiváló helyszínt baráti és családi összejöveteleknek, bejáratával pontosan szemben található egy 1832-ben épült Nepumuki Szent János kápolna.

Az egykor gyönyörű szép kastélyépületeknek mostanra sikerült visszaadni régi pompájukat, panzióként várják a vendégeket. Az épületeket a mai igények kielégítésére 2010- ben modernizálták, ugyanakkor sikerült megőrizni a klasszikus hangulatot is.

Nagy kastély: ( kb. 600 nm alapterületű)
A nagy kastély több funkciót lát el. A földszinten található egy rendezvényterem, valamint szálláshelyként üzemel 15 szobával, 27 férőhellyel.
Az alagsorban került kialakításra egy 50 fő befogadására képes étterem, konyha és kiszolgáló helyiségek, az alapanyag raktárak, illetve a személyzeti öltözők.
Az épülethez tartozik egy nagyméretű, két részből álló, gyönyörű, boltíves pince, ez is úgy lett felújítva, hogy bármikor vendégek fogadására alkalmas legyen. A szekszárdi borvidék híres jó borait Nagy kastélyban kialakított hangulatos pincében élvezhetik a vendégek.

Kis kastély: ( kb 300 nm alapterületű)
Egy nagyobb, (110-120 fő befogadására alkalmas,) és egy kisebb rendezvényterem került kialakításra, (esküvők, konferenciák megtartásához kiválóan alkalmas), amihez egy büfé, konyha, vizesblokk, iroda és raktár tartozik.
A tetőtérben található egy férfi – női öltöző, ezzel biztosítható a különböző rendezvények zavartalan működését.
A tetőtérben 6 szoba-6 fürdőszobával és kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra.

Paks és Szekszárd közelsége befektetési szempontból kedvező.

Az ingatlan alaprajza


Kollégánk várja érdeklődését!

Szunyog Patricia
Tel: 36 30 5553-mutasd!
E-mail: [email protected]

Visszahívást kérek