Eladó ház, Budakeszi, Egyedi klasszicista villa.
Elküldöm

Ingatlan adatlap

Elhelyezkedés
Budakeszi
Szobák száma
6
Fürdőszobák száma
2
Alapterület
206m2
Telek mérete
1126
Belső szintek száma
2
Referencia szám
HZ520779
1 362 848 EUR 495 000 000 Ft

Leírás

A festői Budakeszin egy igazi kuriózum az értéket és egyediséget keresőknek! Budakeszi a 2. és 12. kerület harán helyezkedik el, remek kiránduló helyekkel, vadasparkkal, éttermekkel, kiváló óvodákkal, iskolákkal.

Ebben az idilli környezetben kínáljuk eladásra ezt a gyönyörű állapotban lévő, ritkaságszámba menő klasszicista villát A kúria 1870-ben épült egy híres család megrendelésére és jelenlegi tulajdonosának köszönhetően a folyamatos karbantartással korhű jellegét megőrizte. Kívül-belül felújított, szigetelt, a fafödémet lecserélték, az épületre a felújítás során új tetőszerkezet került. Az alsó szint külső határoló falai 60 cm vastagságú mészkőből épült. Az épület minden egyes szeglete kifinomult ízléssel, szépen kidolgozott és karbantartott, az ablakoktól kezdve az utolsó aranyozott díszítésig minden odafigyelő gondoskodással készült.

Az eredeti faburkolatok mellett találhatunk itt míves, bronzbevonatú öntöttvas lépcsőkorlátot, működő kandallókat és Zsolnay cserépkályhát is.
Emellett a ház fűtéséről a modern élet kényelmét szolgáló gáz cirkó fűtés is gondoskodik.

A hatalmas, klasszicista stílusjegyeket hordozó oszlopos teraszról csodálatos látvány mutatkozik a parkosított kert irányába. A szobák nyugati tájolásuk révén napfényesek, a kilátást semmi sem zavarja.
Az épület két szintes, melyeket belső, faborítású lépcső köt össze. Az alsó szinten három különböző méretű szoba illetve egy jelenleg teakonyha méretű, de a rendelkezésre álló terek miatt könnyedén bővíthető konyha, valamint egy - szintén bővíthető - fürdőszoba található. A praktikus alaprajznak köszönhetően többféle elképzelés szerint is változtatható, de jelen állapotában is jól funkcionáló szint.

Az emeleten három tágas szoba kapott helyet, a középsőből juthatunk ki a csodálatos, fedett, oszlopos teraszra, mely tavasztól őszig szinte külön életteret nyújt. A villa különlegességét nem csupán a gondosan megőrzött állaga és az amúgy is ritkaságszámba menő klasszicista jellege adja, hanem a benne kialakított enteriőr, az eklektikus, műgonddal összegyűjtött berendezési tárgyak adta muzeális jelleg még vonzóbbá teszi. A csillároktól kezdve, a tapétán át, az Operaházban használt bársonyból készült függönyökig, az 1700-as évekbeli gobelin huzatokig az itt lévő bútorok és tárgyak önmagukban is nagy értéket képviselnek, így együttesen pedig igazi historikus eleganciát kölcsönöznek az ingatlannak. A berendezési tárgyak között megtalálhatóak bútorok az 1700-as, 1800-as évekből és egy Lotz Károly freskó is az egyik csillár körül.
Elhelyezkedése igazán ideális - csendes mellékutcában, erdővel határos telken fekszik. A kert vége erdőre nyílik, a Normafa 3 km távolságra könnyed sétával elérhető. Buda központja 20-25 percen belül.

A kert 1126 nm ápolt, szépen gondozott, park jellegű, melyben található egy 150 éves működő, fúrt kút is.

A telken helyet kapott még egy melléképület, mely tárolónak, fáskamrának vagy nyári konyhának is használható illetve egy utcáról megközelíthető fedett garázs.
Ez az ingatlan önmagáért beszél, ajánlom rezidenciának, külképviseleteknek illetve magáncélból is mindazoknak, akik keresik és kedvelik az időtálló értékeket és a rohanó világban nyugodt, elegáns környezetre vágynak, ahol egy-egy pillanatra megáll az idő.
Ha felkeltette érdeklődését ez az egyedi ingatlan, kérem, keressen az elérhetőségeimen.

A kert szépen gondozott, park jellegű, melyben található egy 150 éves működő, fúrt kút is.

A telken helyet kapott még egy melléképület, mely tárolónak, fáskamrának vagy nyári konyhának is használható illetve egy utcáról megközelíthető fedett garázs.

Ez az ingatlan önmagáért beszél, ajánlom rezidenciának, külképviseleteknek illetve magáncélból is mindazoknak, akik keresik és kedvelik az időtálló értékeket és a rohanó világban nyugodt, elegáns környezetre vágynak, ahol egy-egy pillanatra megáll az idő.

Ha felkeltette érdeklődését, kérem keressen bizalommal.

Az ingatlan alaprajza


Kollégánk várja érdeklődését!

Hortobágyi Zsuzsanna
Tel: +36-(30) 9634-mutasd!
E-mail: [email protected]

Visszahívást kérek
Hitelkalkulátor
Hitel összege
Önerő (%)
i
Futamidő (hónap)
Törlesztőrészlet
Hatályos MNB szabályok itt