Mutasd a bárod, megmondom, ki vagy!


Ki ne vágyna arra ezeken a forró napokon, hogy hazaérve a legkülönfélébb hűsítő italok közül válogathasson saját, személyre szabott bárjában? Mára már ez nem is olyan elképzelhetetlen, sőt, az amerikai luxusházakban már-már alapkövetelmény.


Amerikában megszokott, hogy a luxusingatlanok tulajdonosai saját bárral is büszkélkedhetnek, és ez a trend egyre inkább elterjedté válik Európában is. Ám Los Angelesben már nem is a bár megléte a kérdés, inkább annak mérete, hiszen az USA-ban manapság a ház nagysága helyett inkább a házi bár nagyságából csinálnak presztízskérdést. Ennek köszönhetően nem ritka, hogy az italozó helyiség akár egy egész szobányi helyet foglal magának az épületen belül. Sőt, az amerikai Hilton&Hyland ingatlanügynökség képviselője elárulta, hogy egyik ingatlanügynökük a napokban 26 millió dollárért értékesített egy olyan luxusházat, amelynek tulajdonosa egy hatalmas kültéri bárt telepített a kertbe, amely félig még a medencébe is benyúlik. Az ingatlaniroda szerint ez egy új divat, amely a jövőben a házak méretével mindig arányosan nőni fog.

Egy New York-i ügynök, Noble Black is beszámolt már erről az egyre növekvő trendről. Állítása szerint egyre többször találkozik olyan ügyfelekkel, akik kifejezetten nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a lakásukban található bárra. Előfordult már olyan is, hogy a vevő egy manhattani luxuslakás legelőkelőbb, Central Parkra néző felét áldozta fel saját bárjának helyéül. De Black olyan esettel is találkozott már, amikor egy belvárosi penthouse lakás egész szobáját alakítottak át italozóvá.

Kérdéses, hogy a bárhangulat mikor uralkodik el az európai luxuslakásokon is, ugyanis ez egyelőre csupán az amerikai luxus sajátossága. Ellenérvként felmerült az a kérdés, hogy szabad-e hagyni, hogy az alkohol ennyire központi szerepet kapjon az otthonokban is? Erre azonban az amerikai ingatlanügynökök rendkívül frappáns választ tudtak adni: ez nem az ivásról szól, hanem egy életstílusról, amelyet ilyen módon is jól tudnak képviselni a luxusingatlanok tulajdonosai.

 

 

 


Írjon nekünk

Visszahívást kérek